Sporfest Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen organizasyonda İstanbulspor Kulübü başkanı Atilla Kınay, İstanbulspor Basketbol A Takımı antrenörü Hakan Yavuz ve eski milli basketbolcu Kerem Tunçeri ile okulumuzda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

İstanbul Erkek Lisesi Öğrencileri Türk sinemasının ebediyen unutulmayacak emektarı, “Hababam Sınıfı”nın Mahmut Hoca’sı Yeşilçam’ın Yaşar Usta’sını okullarındaki bir dizi etkinlikle anıyor.
Okulun girişine asılan “Seni unutmayacağız güzel insan” Pankartıyla gelenlerin karşılandığı etkinliklerde İstanbul Erkek Liseli Öğrenciler 1944-1946 yılları arasında şu anda kendi oturdukları sıralarda oturmuş olan ağabeyleri Münir Özkul anısına okulda bir de fotoğraf sergisi açtı.
Büyük Usta’nın hayatının çeşitli kesitlerinden oluşan fotoğraf sergisi hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak. Ziyaretçilerin aynı zamanda Münir Özkul’la ilgili duygularını yazabilmeleri için okulun girişine bir de anı defteri konuldu.

Gençler Masa Tenisi Turnuvasında 132 Takım arasında İstanbul 5.si olan öğrencilerimiz, Türkiye grup finallerine gitmeye hak kazanmışlardır. Öğrencilerimizi ve Öğretmenlerimizi kutlar, finallerde başarılar dileriz....

Okulumuz Sporfest kulubü ve Medipol Üniversitesi işbirliğiyle öğrencilerimize skolyoz, denge ve ayak tabanı problemleri testi yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

"BİLİM KURGU SİNEMASI 1900-1970" adlı kitabın da yazarı Berk ÇOKER ile Sinema Kulübü öğrencilerinin düzenlediği söyleşide Sinema Tarihi ve Bilim Kurgu Sineması tarihi hakkında  söyleşi yaptık.

İstanbul Erkek Lisesi Felsefe, Medeniyet ve Değerler Kulübü, Türkiye Felsefe Kurumunun 03 Aralık Pazar günü düzenlediği Ulusal Felsefe Olimpiyatlarının İstanbul bölgesine ev sahipliği yaptı.

İstanbul Erkek Lisesinde 8 salonda gerçekleştirilen Felsefe Olimpiyatına yaklaşık 160 okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı. Öğrenciler Felsefe Olimpiyat ekibinin hazırladığı felsefik metinlerden birini seçerek makale yazmayı denediler.

Yoğun ilgi ve merak gören etkinlikte felsefe öğretmenlerimize ise, Prof. Dr. Betül ÇOTUKSÖKEN ve Doç. Dr. M. Cüneyt KAYA birer sunum ile hitap ettiler.     Yüksek bir katılımın olduğu organizasyonda İstanbul Erkek Lisesi Okul Müdürü Hikmet KONAR, Felsefenin anlam ve önemine vurgu yaparak lise öğrencilerinde düşünme farkındalığı sağlayan bu organizasyona teşekkür etti. Olimpiyatta ayrıca kulüp öğrencileri ve öğretmenlerinin özverili çabaları büyük takdir topladı.

Okulumuz Girişimcilik Kulübü öğrencileri olarak 14 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Salonunda düzenlenen “G3 Geleceğin Gücü Girişimciler - Altın yumurtlayan kafalar” adlı seminere katıldık.

Seminere İş dünyasının önemli isimleri konuşmacı olarak katıldı. “Kendi hikayenin kahramanı ol.”, “En büyük hile dürüstlüktür.”, “Takım olmak önemli.”, “ ’Şimdiki aklım olsa’ demeyin” diyen TOOB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ da girişimcilik ve faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra Ali Sabancı moderatörlüğünde ki yatırımcı panelinde Mustafa Sandal konuk edildi. Sonrasında Hakan Ateş ve Ali Sabancı moderatörlüğünde Cem Yılmaz soruları cevaplandırdı.

Her yıl olduğu gibi bu sene de tüm 9. sınıf öğrencilerimiz 10 Kasım´da Ata´sının huzurunda olmak için 9 Kasım 23.00´da okul bahçesinden hareket ettiler. 09.05´te ETNOGRAFYA MÜZESİ´nde Saygı Duruşe ve İstiklal Marşı ile başlayan program, daha sonra 1.MEclis, 2.Meclis ve Anıtkabir Gezisi ile son buldu. Sarı Siyahlılar her sene olduğu gibi bu sene de Atalarını yad ettiler.

Törenimiz saat 9.05´te tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile okul bahçesinde iki dakikalık saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı´nın ardından programımız okul konferans salonunda devam etti. Edebiyat Öğretmenimiz M. Sıddık KARAGÖZ ve Müzik Öğretmenimiz Hakan ALIÇ yönetiminde Ata´mıza yaraşır bir anma töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılı etkinlikleri münasebeti ile okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Işım Güngör yönetiminde "GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ" açılmıştır. Tüm hafta boyunca okulumuzda sergi devam edecektir.

Cumhuriyetin Kuruluşunun 94. yılı okulumuzda düzenlenen törende coşku ile kutlandı. Emeği geçen tüm Öğrenci ve Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.