29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Sadece iki haftalığına Türkiye’ye bulunan Panasonic Strateji Müdürü Hakan Köstepen Beyi Girişimcilik Komitesi ve TSA Kulübü ortak çalışmaları sonucunda 11 Ekim tarihinde okulumuzda misafir ettik.
Konferans Silikon Vadisi: Strateji ve İnovasyon konulu idi. Birçok güzel soru aldığını belirten Hakan Bey okulumuzda konferans vermekten memnun olduğunu dile getirdi.

Mehmet Toner, Muhtar Kent,  Aziz Sancar gibi önemli isimlerin yakın danışmanlığını yaptığı YGA Başkan Yardımcısı Sadık ÜNLÜ web konferans sistemi kullanarak sanal ortamda bağlanarak YGA Tanıtım Konferansı gerçekleştirildi.

YGA; uluslararası bir sivil toplum örgütüdür, 2000 yılında Türkiye´de kurulmuştur. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı hayal eder. Bu hayalini geleceğin liderlerini keşfederek ve onları bensiz liderler olarak yetiştirerek gerçekleştirir.

Okulumuz, Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu sanatçılarını  Aylin Şengün TAŞCI yönetiminde misafir etti. Değerli Sanatçı Aylin Şengün TAŞCI’ya Kanunda Günay ÇELİK, Klasik Kemençede Rafet KEMANCI, Udda Ufuk Kaan İÇLİ, ritim sazlarda  Oray YAY ve Neyde Muhammed CEYLAN eşlik etti. Türk Müziği’nin birbirinden güzel örneklerinin icra edildiği programda Türk Müzik kültürünün tarihsel olarak derinliği, yapılan sunumla da  ifade edildi. Ayrıca saz sanatçılarının icra ettikleri sazları tek tek tanıtmaları , öğrencilerimizin bu sazlar hakkında birebir bilgi edinmelerini sağladı.
Soru ve cevaplarla son bulan programda Türk Müziği adına  öğrencilerimiz tarafından bir farkındalık oluşması, gerek misafirlerimiz gerekse okulumuz adına memnuniyetle karşılandı.

İstinye Üniversitesi Genel Sekreteri ve 88 İEL mezunu Burak Kılanç, 12. sınıf öğrencilerine değişen üniversite giriş sistemi ve doğru tercih ile ilgili bir seminer verdi.

Erasmus+ okul ortaklıkları bünyesinde Avusturya, İspanya, İtalya ve Yunanistan ile birlikte yürütülen "Umuda Yolculuk" adlı projemizin II.Uluslar arası Proje Toplantısı 16-22 Ekim 2017 tarihleri arasında okulumuzda yapılmaktadır.
Toplantıda, geçen yılın genel değerlendirmesi, değişim ziyaretleri sırasında her ortak ülkeye düşen sorumluluklar, projenin yaygınlaştırılması aşamasında yapılacak işlemler, süreç boyunca karşılaşılan sıkıntılar ve bütçe harcamaları hakkında konuşulup, tarihi ve turistik gezilere de yer verilecektir.
III. Proje Toplantısı da Haziran ayının son haftası Avusturya´da yapılacak ve nihai rapor yazılacaktır.

2017-2018 eğitim öğretim döneminde Görsel sanatlar öğretmeni Fatma Işım Güngör ve öğrencilerinin  organize ettiği resim kulübü etkinliği olarak, ebru sanatçısı Uğur Taşatan geleneksel Ebru tekniği ve malzemeleri hakkında bilgi verdi.

Performansda Uğur Taşatan Battal Ebru tekniği, Şal Desen, Bülbül Yuvası, Taraklı Ebru ve neftli Ebru teknikleri hakkında uygulamalı olarak geniş bilgi verdi. Performansın son kısmında katılan öğrenciler Uğur Taşatan gözetiminde Ebru Sanatını uygulayarak deneyimleme fırsatı buldu.

Eyl

Rusya´nın Başkentı Moskovada düzenlenen Uluslararası Metropoller Olimpiyatında İstanbul Erkek öğrencileri 2 gümüş, bir bronz madalyayla kazandılar. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

May

Bu yıl 17. düzenlenen İEL SPORTFEST ve ilki düzenlenen DOĞUDAN BATIYA SPORTFEST Sosyal Sorumluluk Projesinin açılışı bugün (24 Mayıs Çarşamba) saat 10.00´da okul bahçesinde yapıldı. Açılışa Öğrencilerimiz, Velilerimiz, Mezunlarımız ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız katıldı. Açılış konuşmalarını Sorumlu Öğretmenimiz Neşe BOZKURT, Sportfest kurucu öğrencilerinden Bora AKSOYLU ve Okul Müdürümüz Hikmet KONAR yaptı. Ayrıca programlarından dolayı katılamayan Fatih Belediye Başkanı Sayın Mustafa DEMİR , İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Kadir TOPBAŞ, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi AVCI ve Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ´da birer telgraf gönderdiler.

May

Bu yıl 24-26 Mayıs tarihlerinde 17.si düzenlenecek olan İEL Uluslararası Spor Şöleni yine dopdolu içeriği ile yıl boyu yorulan öğrencileri rahatlatmayı hedefliyor. Bu yıl ilk defa düzenlenen DOĞUDAN BATIYA SPORTFEST sosyal sorumluluk projesi ile de 7 bölgeden getirilen öğrencileri de etkinliklere dahil edip keyifli vakit geçirtmeyi planlıyorlar.

May

Bu yıl 14.sü düzenlenen ULUSLARARASI ALTIN BOĞA KISA FİLM YARIŞMASI ve FİLM FESTİVALİ 22 Mayıs Pazartesi günü okulumuzda yapılan açılışla başladı. Etkinlikler çerçevesinde Workshoplar, Film Gösterimleri ve Söyleşileri gerçekleştirilmektedir. 24 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19.00´da KISA FİLM FESTİVALİ´nin ödül töreni gerçekleitirilecektir.